Στατικές Μελέτες

Οι στατικές μελέτες αποτελούν βασικό αντικείμενο δραστηριότητας της VIP Construction. Το αρμόδιο μελετητικό τμήμα της εταιρείας μας είναι εξοπλισμένο με εξειδικευμένα προγράμματα ανάλυσης και σχεδίασης τεχνικών έργων που θα εξασφαλίσουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Στατικές Μελέτες Μεταλλικών κατασκευών

H VIP Construction, αποτελεί μια πρωτοπόρο εταιρεία και στον τομέα των στατικών μελετών. Με ιδιαίτερη έμφαση στις στατικές μελέτες για μεταλλικές κατασκευές, απαριθμεί έως σήμερα περισσότερες από 2000 μελέτες και προμελέτες για τεχνικά έργα.

Έργα όπως μεταλλικά βιομηχανικά κτίρια, μεταλλικές κατοικίες, πολυώροφα κτίρια, εκθεσιακά κέντρα, πεζογέφυρες, αθλητικά κέντρα, μεταλλικούς πυλώνες, βάσεις ραντάρ 25 μέτρα διάμετρο καθώς και έργα της ΕΛ.ΑΣ και του Ελληνικού Στρατού.

Η πολυετής μας εμπειρία στον τομέα των στατικών μελετών μας επιτρέπει να παρέχουμε οικονομικές και ουσιαστικές λύσεις, πάντοτε με γνώμονα την καινοτομία. Με την χρήση σύμμεικτων επιλύσεων, καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε μειωμένο κόστος κατασκευής σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε να ολοκληρώσουμε.

Στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουμε είναι και η αντισεισμικότητα των κατασκευών μας, και μάλιστα έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα ή μεταλλικό σκελετό. Ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την προσθήκη της μέγιστης πυρασφάλειας τόσο στα εγκιβωτισμένα μεταλλικά μέλη όσο και στο γενικό σύνολο των κατασκευών.

Εξειδικευμένες Στατικές μελέτες με έμφαση τις μεταλλικές κατασκευές

Η εταιρεία μας διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και αξιοποιεί τα πλέον κατάλληλα και υπερσύγχρονα προγράμματα ανάλυσης και σχεδίασης τεχνικών έργων. Μερικά από τα λογισμικά που χρησιμοποιεί το προσωπικό της VIP Construction είναι:

  • Instant: Ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα στατικής, φασματικής και δυναμικής ανάλυσης καθώς επίσης και διαστασιολόγησης με Ευρωκώδικα 3 στον τομέα τον μεταλλικών κατασκευών.
  • Fespa: Λογισμικό για τον υπολογισμό και την σχεδίαση δομικών έργων από χάλυβα και σκυρόδεμα.
  • StruCad: Εξειδικευμένο πρόγραμμα σχεδίασης μεταλλικών κατασκευών, για τις εκάστοτε απαιτήσεις του μελετητή μηχανικού που έχει αναλάβει το έργο.
  • All Plan: Αρχιτεκτονικό πρόγραμμα δισδιάστατης και τρισδιάστατης (2D & 3D) σχεδίασης – Φωτορεαλισμού και διαφόρων προσμετρήσεων.
  • EC4 Composite: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάλυσης και διαστασιολόγησης σύμμικτων κτιρίων με Ευρωκώδικα 4.(EC4) το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο  εργαλείων όπως το EC-4 BEAM, το EC-4 SLAB, το EC-4 COLUMN και το FD.
  • AutoCAD: Το πιο διαδεδομένο λογισμικό παγκοσμίως για αρχιτέκτονες, μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.
  • Fepla: Ένα υπολογιστικό πρόγραμμα με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων πλάκες σε συνδυασμό με γραμμικά στοιχεία εσχάρας. Κατάλληλο για τη διαστασιολόγηση πλακών άνω δομής και γενικής κοιτόστρωσης.
  • ConSteel Software: Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα για στατικές μελέτες  – Μεταλλικών, Σύμμικτων κατασκευών.
  • Tekla:  Πρόγραμμα σχεδίασης μεταλλικών κατασκευών 
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΚΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Στατικές Μελέτες
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΚΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΚΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Γιατί να επιλέξετε τις στατιστικές μελέτες από την VIP Construction

Η χρήση των ως άνω λογισμικών και προγραμμάτων εξασφαλίζει τα βέλτιστα αποτελέσματα σε κάθε στατική μελέτη που αναλαμβάνουμε.

Ωστόσο από μόνο του ένα λογισμικό δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την επιτυχία.

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει και την χρήση του από έναν άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο επαγγελματία.

Στην VIP Construction δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, ώστε να τις αξιοποιήσουμε με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Για να το επιτύχουμε αυτό, το προσωπικό μας διαρκώς εκπαιδεύεται και παρακολουθεί σεμινάρια ώστε να καταφέρει να συμβαδίζει διαρκώς με τις υπάρχουσες τεχνογνωσίες.

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς για στατικές μελέτες μεταλλικών κατασκευών και όχι μόνο, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες της εταιρείας μας.

Scroll to Top